Αρχική | Αρθρογραφία | CCTV
  4K κάμερες. Οι προτάσεις της αγοράς
  Τεύχος: 66, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

  Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου για τα οφέλη και τις απαιτήσεις που ανακύπτουν από την έλευση των 4Κ καμερών, παρουσιάζουμε στη συνέχεια ορισμένα μοντέλα που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και διατίθενται στην Ελληνική αγορά από αντιπροσώπους διεθνών κατασκευαστικών οίκων. 

   

   

   

   

   

  Η μετάβαση από τις HD κάμερες προς την 4K βίντεο επιτήρηση είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο, κυρίως ως προς την αποδοχή της συγκεκριμένης τάσης στην αγορά, μιας και το μερίδιο που κατέχουν τα συστήματα 4K είναι ακόμα μικρό στο επίπεδο των εγκαταστάσεων. Έρευνες όμως καταδεικνύουν, ότι το μέλλον θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για την υιοθέτηση των 4Κ συστημάτων, αφού και τα πλεονεκτήματα τους είναι αδιαμφισβήτητα όπως αναδεικνύονται και στο προηγούμενο άρθρο. Υπάρχουν όμως και πολλές προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι κατασκευάστριες εταιρίες, οι έμποροι, οι τεχνικοί αλλά και οι πελάτες. Οι προκλήσεις αυτές, σχετίζονται κυρίως με το αυξημένο κόστος και τις υψηλές απαιτήσεις τεχνολογικών υποδομών που προϋποθέτει η χρήση των 4K συστημάτων προκειμένου να μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι δυνατότητες τους. Όπως συμβαίνει συνήθως, χρόνο με το χρόνο, το κόστος απόκτησης των 4K θα μειώνεται και παράλληλα οι τεχνολογικοί πόροι που καλούνται να υποστηρίξουν τη λειτουργία τους θα αναβαθμίζονται συνεχώς. Επομένως, το μέλλον προδιαγράφεται ιδιαίτερα θετικό για τα 4Κ συστήματα. Έρευνες μάλιστα, μιλάνε για την κατάκτηση σχεδόν 20% της αγοράς μέχρι το 2020 και 50 % μέχρι το 2022.  Πολλοί κατασκευαστικοί οίκοι προωθούν στην αγορά ήδη αρκετά μοντέλα καμερών αυτής της κατηγορίας, τα οποία μπορούμε να βρούμε και στη χώρα μας μέσω των αντιπροσώπων τους. 

   Μπορείτε να συνεχίσετε να διαβάζετε το άρθρο και να δείτε τα βασικά χαρακτηριστικά ορισμένων επιλεγμένων μοντέλων καμερών 4K ΕΔΩ

  Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα άρθρα του περιοδικού SECURITY MANAGER
  πρέπει να συνδεθείτε ώς Συνδρομητής στον τομέα Ελεύθερης Πρόσβασης.
  Σχετική Αρθρογραφία CCTV
  4K κάμερες. Οι προτάσεις της αγοράς
  ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2016
  Θερμικές κάμερες. Προτάσεις της αγοράς
  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, 2017
  Κάμερες υψηλής ανάλυσης
  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ, 2007
  Κάμερες θερμικής Απεικόνισης: Κάνουν τη νύχτα μέρα
  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ, 2008
  Κινητές Κάμερες: Επιλογές για όλους
  ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ, 2008
  Κάμερες Ευρείας Δυναμικής Περιοχής
  ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ, 2009
  Δημοφιλέστερα Άρθρα CCTV