Αρχική | Αρθρογραφία | ALARM
  Εξωτερική περιμετρική προστασία ή ασφάλεια εσωτερικού χώρου; Οι απαντήσεις που ψάχνετε.
  Τεύχος: 66, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

  Θεόδωρος Ντίλος
  Account Manager
  Novatron Security Distribution ΑΕ

   

   

   

   

  Για την προετοιμασία της εγκατάστασης ενός συστήματος ασφαλείας, απαιτείται μελέτη των χωρών για να οριστούν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας. Η μελέτη οδηγεί στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού που θα καλύψει τις προδιαγραφές που έχουμε ορίσει.

  Η ιδανικότερη προσέγγιση είναι η προστασία των εσωτερικών χώρων σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της εξωτερικής περιμέτρου του κτιρίου. Η φιλοσοφία αυτού του τύπου προστασίας διέπεται από το γεγονός ότι όλες οι παραβιάσεις ξεκινούν από την εισβολή στον περιβάλλοντα χώρο, η οποία μόλις συμβεί, τότε είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιηθεί διάρρηξη και του εσωτερικού του κτιρίου. Η προστασία αυτού του τύπου είναι ιδανική τόσο για οικίες όσο και για βιομηχανικούς και αποθηκευτικούς χώρους που βρίσκονται εντός μεγάλων οικοπέδων.

  Ένα αξιόπιστο σύστημα συναγερμού προστατεύει το χώρο τόσο εσωτερικά όσο και περιμετρικά. Με τα κατάλληλα αισθητήρια μπορούμε να ορίσουμε τη ακρίβεια της ανίχνευσης και το επίπεδο ασφαλείας. Υπάρχουν διάφορες προσιτές τεχνολογίες αισθητηρίων. Οι πολύ βασικές είναι οι παρακάτω:

  • Υπέρυθροι ανιχνευτές που εντοπίζουν την κίνηση από την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπεται από ένα κινούμενο αντικείμενο μέσα στο πεδίο τους.
  • Ανιχνευτές κίνησης, όπως διπλής τεχνολογίας (PIR και Μικροκύματα), ανιχνευτές κουρτίνας, ενσύρματοι και ασύρματοι.
  • Φωτοδέσμες (beams). Οι συγκεκριμένες τοποθετούνται σε αντικριστά σημεία περιμετρικά του χώρου και ανιχνεύουν την παραβίαση όταν κάποιο αντικείμενο διακόψει μία ή περισσότερες από τις αόρατες ακτίνες φωτός.
  • Μαγνητικές επαφές που τοποθετούνται στα ανοίγματα του κτιρίου (πόρτες, παράθυρα).

  Κάθε τέτοιο σύστημα θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων που είναι ο άγρυπνος φύλακας του χώρου μας και μας ειδοποιεί όταν ανιχνευτεί παραβίαση. Επιπλέον, όταν ενεργοποιηθεί ο συναγερμός θα θέλαμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο χώρο μας.

   Η προσθήκη ενός συστήματος παρακολούθησης δίνει απάντηση και σ’ αυτήν την απαίτηση. Ανάλογα τις συνθήκες και τις απαιτήσεις του χώρου, μπορεί να επιλεχτεί η κατάλληλη κάμερα μέσα από ένα μεγάλο φάσμα δυνατοτήτων και τεχνολογιών. Κάμερες με υψηλή ανάλυση που φτάνει τα 4K, κάμερες με σταθερό φακό ή vari-focal, περιστρεφόμενες ή σταθερές, με ενσωματωμένο ισχυρό υπέρυθρο φωτισμό ή ακόμη και τεχνολογία Starlight.

  Το συμπέρασμα επομένως είναι πως ο συνδυασμός και των δύο είναι εκείνος που προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας. Επειδή όμως όλες οι περιπτώσεις και οι χώροι δεν είναι ίδιοι, η περιμετρική φύλαξη λειτουργεί αποτρεπτικά έναντι των πιθανών εισβολών και είναι η ιδανική λύση προστασίας για όσους διαθέτουν μεγάλους εξωτερικούς χώρους, ενώ η ασφάλεια εσωτερικού χώρου είναι ικανή να αποτρέψει την εισβολή σε διαμερίσματα και σπίτια όπου ο περιβάλλον χώρος δεν μπορεί ή δεν κρίνεται αναγκαίο να προστατευθεί καθώς δεν επηρεάζει την εισβολή.

   

  Η Novatron Sec Distribution ΑΕ, διανέμει στους επαγγελματίες του χώρου της ασφάλειας το κορυφαίο σύστημα συναγερμού της DSC με την πληρέστερη γκάμα σε κεντρικές μονάδες, πληκτρολόγια και ανιχνευτές. Επίσης, οι καταξιωμένοι ανιχνευτές της Optex εξασφαλίζουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τέλος, ως επίσημοι διανομείς της Dahua Technology, διαθέτουμε την τελευταία τεχνολογία σε κάμερες και καταγραφικά.

  Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα άρθρα του περιοδικού SECURITY MANAGER
  πρέπει να συνδεθείτε ώς Συνδρομητής στον τομέα Ελεύθερης Πρόσβασης.
  Σχετική Αρθρογραφία ALARM
  Δημοφιλέστερα Άρθρα ALARM