Αρχική | Αρθρογραφία | Ρεπορτάζ
  1ο Συνέδριο Security Project Cyprus. H κορυφαία συνάντηση των ειδικών της ασφάλειας στην Κύπρο
  Τεύχος: 66, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

  Του Βλάση Αμανατίδη

   Αν τα συστατικά επιτυχίας ενός συνέδριου βασίζονται στο τρίπτυχο: αξιόλογο περιεχόμενο, άρτια οργάνωση και πολύ ικανοποιητική προσέλευση με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια, τότε δικαίως και κατά κοινή ομολογία το 1o Συνέδριο για θέματα Ασφάλειας Security Project Cyprus που πραγματοποιήθηκε στο Hilton Cyprus στις 30 Νοεμβρίου, κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο.

   

   

  Οι διοργανώτριες εταιρίες, Smart Press & Smart Com, έχοντας μακρόχρονη εμπειρία στην οργάνωση συνεδριών, αλλά και τεχνογνωσία στο τομέα της ασφάλειας που προκύπτει από τα 10 χρόνια παρουσίας του περιοδικό Security Manager και τα 4 χρόνια διοργάνωσης του Συνεδρίου Security Project στην Ελλάδα, κατάφεραν από την πρώτη διοργάνωση να βάλουν τις βάσεις για ένα συνέδριο που θα αποτελέσει θεσμό και θα συνιστά την ετήσια κορυφαία συνάντηση των ειδικών και των επαγγελματιών της ασφάλειας για την Κύπρο.

  Σε αυτό φυσικά, συνετέλεσε σε πολύ μεγάλο βαθμό η αποδοχή που γνώρισε το 1ο συνέδριο τόσο από τις δημόσιες αρχές που συμμετείχαν ουσιαστικά στο Security Project Cyprus, όσο και από την Κυπριακή αγορά ιδιωτικής ασφάλειας, σε επίπεδο χορηγών - εταιριών αλλά και επαγγελματιών επισκεπτών.    

  Το συνέδριο παρακολούθησαν ως επισκέπτες, στελέχη της Αστυνομίας της Κύπρου αλλά καιSecurity Managers Δημόσιων και Ιδιωτικών  Οργανισμών, Υπεύθυνοι για την Ασφάλεια δηλαδή, επιχειρήσεων όπως τράπεζες, βιομηχανίες, εμπορικές αλυσίδες, τουριστικές υποδομές κ.α. Επίσης, παρευρέθηκαν πολλοί επαγγελματίες από τον ιδιωτικό τομέα επανδρωμένων υπηρεσιών ασφάλειας, αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην μελέτη και υλοποίηση τεχνολογικών έργων και στην εμπορία και εγκατάσταση συστημάτων.

  Oι πάνω από 300 σύνεδροι που παρευρέθηκαν συνολικά στο Security Project Cyprus, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες από 28 συνολικά εισηγητές, και συγκεκριμένα επιστήμονες, ερευνητές, καθηγητές και ειδικοί επαγγελματίες του χώρου της ασφάλειας, που ανέπτυξαν μια πλούσια θεματολογία. Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε υπό τον τίτλο "Security Strategy: Proactive vs Reactive" οι ομιλητές ανέδειξαν τις προκλήσεις της εποχής σχετικά με τα θέματα ασφάλειας σε τοπικό, πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, δίνοντας έμφαση στην έννοια της πρόληψης και της συνεργασίας που απαιτείται προκειμένου να αντιμετωπιστούν με επιτυχία αυτές οι προκλήσεις και να ενισχυθούν οι δράσεις καταπολέμησης κάθε μορφής εγκλήματος.

  Τα θέματα που κυριάρχησαν στην ατζέντα του συνεδρίου ήταν η Διαχείριση Κρίσεων, ο σημαντικός ρόλος των Security Manager, οι προκλήσεις της εποχής σχετικά με την ασφάλεια κρίσιμων υποδομών όπως τα αεροδρόμια, αλλά και η προστασία προσώπων, εγκαταστάσεων και πληροφοριών.  

  Ιδιαίτερα καταλυτική για την επιτυχία του 1ου Security Project Cyprus ήταν φυσικά όπως προαναφέραμε  η συμβολή του Ιδιωτικού τομέα των υπηρεσιών και συστημάτων ασφάλειας από την Κύπρο αλλά και την Ελλάδα,όπου ως χορηγοί του Συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν πρόσωπο με πρόσωπο τους επισκέπτες στον ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο και να τους ενημερώσουν για τις δραστηριότητες τους. Παράλληλα, στελέχη των εταιριών αυτών, αλλά και εκπρόσωποι κατασκευαστών οίκων συστημάτων ασφάλειας από το εξωτερικό, παρουσίασαν στην αίθουσα του συνεδρίου σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις, συστήματα και ενοποιημένες λύσεις που αξιοποιούνται σήμερα στα έργα ασφάλειας αναβαθμίζοντας  το επίπεδο προστασίας των κτιριακών εγκαταστάσεων.

  Για να διαβάσετε ολόκληρο το ρεπορτάζ με τις φωτογραφίες του συνεδρίου όπως δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Security Manager, πατήστε ΕΔΩ

  Αρχή Σελίδας

  Σχετική Αρθρογραφία Ρεπορτάζ
  Δημοφιλέστερα Άρθρα Ρεπορτάζ