Αρχική | Αρθρογραφία | Case study
  Χιονοδρομικό κέντρο Ηνωμένου Βασιλείου – Εποπτεύοντας τις πίστες
  Τεύχος: 66, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

  Η ασφάλεια ενός μεγάλου χώρου όπως το Χιονοδρομικό Κέντρο στο Hemel Hempstead, αποτελεί κρίσιμο θέμα για το κέντρο επιχειρήσεων της εγκατάστασης

  MOBOTIX: sales@mobotix.com www.mobotix.com

  Επιμέλεια Κειμένου

  ΑΑ ΑLARM: Τ: 2103800100  www.aa-alarm.gr

  Χειμώνας καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

   

  Έχοντας την ιδανική πίστα, το τέλειο χιόνι και την τέλεια τοποθεσία, το  Χιονοδρομικό Κέντρο στο Hemel Hempstead αποτελεί διάσημο προορισμό χειμερινών σπορ, κλειστού  χώρου, στη Βρετανία.  Σχεδιασμένο να προσφέρει τις αλπικές, οι επισκέπτες του μπορούν να απολαμβάνουν μια τεράστια πίστα 160 μέτρων, καθώς και τη μεγαλύτερη πίστα εκμάθησης σκι κλειστού χώρου σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.  Και οι δύο πίστες έχουν πλάτος πάνω από 30 μέτρα και διατηρούν άριστης ποιότητας χιόνι

  Εκτός πίστας, το Χιονοδρομικό προσφέρει τη δυνατότητα φιλοξενίας εταιρικών εκδηλώσεων  στις τρείς κλιματιζόμενες αίθουσες συνεδριάσεων που διαθέτει, χωρητικότητας μέχρι 32, 45 ή 55 ατόμων. Κάθε αίθουσα διαθέτει προβολέα, TV & DVD, Wi-Fi, αναψυκτικά και πλήρη πρόσβαση σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

  Η κατασκευή ξεκίνησε το 2008 και κόστισε περίπου 23 εκατομμύρια λίρες για να ολοκληρωθεί. .Στην τελική της μορφή, επιφάνειας συνολικά  25.000 τετραγωνικών ποδιών, άνοιξε τον Μάιο του 2009, συμπεριλαμβανομένου παρκινγκ χωρητικότητας 250 αυτοκινήτων και μπορεί να υποδέχεται μέχρι και 10.000 επισκέπτες την εβδομάδα.

  Εποπτεία των χώρων της εγκατάστασης

  Η ασφάλεια ενός τόσο μεγάλου χώρου, αποτελεί κρίσιμο θέμα για το κέντρο επιχειρήσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου. Από τις πρώτες συναντήσεις μεταξύ αρχιτεκτόνων και κατασκευαστών, δόθηκε η δέουσα προσοχή στο πώς το Χιονοδρομικό Κέντρο θα μπορούσε να διασφαλίσει αποτελεσματικά και διακριτικά τόσο τους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς του χώρους.

  Αποτελεσματική και διακριτική εποπτεία από την MOBOTIX

  Ένα σημαντικό θέμα προβληματισμού αποτελεί το «Κουτί Χιονιού », ένας χώρος που περιλαμβάνει τις δύο κύριες πίστες και 80 τόνους χιονιού, σε θερμοκρασία μείον 2 βαθμών Κελσίου. Οι κάμερες CCTV σε αυτή την περιοχή θα πρέπει να μπορούν να λειτουργούν αξιόπιστα σε χαμηλές θερμοκρασίες, και ταυτόχρονα να  προσφέρουν καλής ποιότητας εικόνα, ακόμη και με το έντονο φως που δημιουργεί το λευκό χιόνι. Όπως εξηγεί ο David Surrey, Εμπορικός Διευθυντής του Χιονοδρομικού, «το σύστημα CCTV έπρεπε να συνδυάζει  την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία  με την ικανότητα να καλύπτει όλη την έκταση των εγκαταστάσεων»

  Η συνεργαζόμενη εταιρεία Switchnet  που κατέχει ηγετική θέση στον τομέα των υπηρεσιών δικτύωσης, και αποτελεί συνεργάτη της γερμανικής εταιρείας MOBOTIX, έχοντας υπόψη τις απαιτήσεις του Χιονοδρομικού  πρότεινε ένα σχεδιασμό με 40 κάμερες Mobotix,  συμπεριλαμβανομένων 4 εντός του «Κουτιού από Χιόνι».

  Το Χιονοδρομικό Κέντρο δεν είχε δίκτυο υποδομής, καλό  IP δίκτυο και τις προδιαγραφές για υψηλής ποιότητας εικόνα και ήχου για τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ανθεκτικές σε χαμηλές θερμοκρασίες » εξηγεί ο  Διευθυντής Επιχειρήσεων της Switchnet. «Σε αυτό το πλαίσιο, η MOBOTIX ήταν  η φυσική επιλογή. μας Ο σχεδιασμός για το σύστημα CCTV θα συνδύαζε το Gigabit Ethernet με ένα δίκτυο οπτικών ινών, που η Switchnet σχεδίασε για να υποστηρίξει το IT, την τηλεφωνία, το ασύρματο ιντερνετ και IP-TV σε όλο το Χιονοδρομικό Κέντρο. Η αποκεντρωμένη τεχνολογία της MOBOTIX επιτρέπει στο σύστημα CCTV να λειτουργεί  σε υψηλή ανάλυση και με γρήγορες ταχύτητες καρέ ,χωρίς να υπερφορτώνει το δίκτυο», εξηγεί ο Pike. Καθώς η επεξεργασία των λήψεων εκτελείται στο εσωτερικό της κάθε κάμερας, εξοικονομείται  ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, αφού δεν είναι απαραίτητη αίθουσα ελέγχου  με servers. Επιπλέον,  το προσωπικό είναι σε θέση να βλέπει τις λήψεις του CCTV συστήματος από οποιοδήποτε δίκτυο συνδεδεμένο με υπολογιστή».

  Αποτρέποντας ανεπιθύμητους επισκέπτες

  Κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης του συστήματος εποπτείας  στο Χιονοδρομικό Κέντρο, σημειώθηκαν κάποια περιστατικά βανδαλισμού, στα οποία η Switchnet έδωσε λύση με μία μόνο κάμερα MOBOTIX . Η κάμερα, με φακούς νυχτερινής λήψης και  έχοντας εποπτεία από ψηλά κατέγραψε σκηνές στις οποίες έφηβοι εισβολείς βανδάλιζαν το χώρο. Οι καταγραφές δόθηκαν στην τοπική αστυνομία,  που προειδοποίησε τους παραβάτες με φωτογραφικά αποδεικτικά στοιχεία και έτσι οι βανδαλισμοί σταμάτησαν.

  Αξιοπιστία ακόμα και στο ψύχος

  «Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των καμερών MOBOTIX είναι η ικανότητά τους να λειτουργούν σε χαμηλές θερμοκρασίες» εξηγεί ο Pike. «Οι κάμερες μέσα στο  Χιονοδρομικό δεν απαιτούν θέρμανση ή προστατευτικό περίβλημα και η ποιότητά τους είναι εξαιρετικά υψηλή».

  Και οι 40 συνολικά κάμερες ελέγχονται από έναν σταθμό ασφαλείας, που βρίσκεται εντός του Χιονοδρομικού Κέντρου, και χρησιμοποιεί το λογισμικό MxControlCenter. Με τη χρήση της αποκεντρωμένης τεχνολογίας CCTV, απαιτήθηκε μια μικρή μόνο επένδυση στην υποδομή του σταθμού ασφαλείας, ενώ σημαντικό ήταν το όφελος από την προηγμένη τεχνολογία διαχείρισης βίντεο και συναγερμού, που επιτρέπει στους υπεύθυνους να κάνουν γρήγορα ζουμ σε όποια περιοχή επιθυμούν.

  Μετά από μια σύντομη εκπαίδευση, οι ομάδες ασφαλείας του Χιονοδρομικού προσαρμόστηκαν εύκολα στη χρήση του και ήταν σε θέση να ανταποκρίνονται άμεσα σε κάθε απρόοπτο.

  Κατά τη διάρκεια μιας πολυσύχναστης περιόδου, ενεργοποιήθηκε ένας συναγερμός πυρκαγιάς προειδοποιώντας για την εκκένωση του Χιονοδρομικού.

  Μετά από ενημέρωση της πυροσβεστικής πως όλα είναι εντάξει, οι υπεύθυνοι της εγκατάστασης ήταν σε θέση να δουν σε επανάληψη τα στιγμιότυπα από όλους τους χώρους του Χιονοδρομικού και να εντοπίσουν ένα ακάλυπτο σημείο ελέγχου, που ενεργοποιήθηκε από ένα παιδί. «Το σύστημα επέτρεψε στους υπεύθυνους να αξιολογήσουν γρήγορα το περιστατικό», εξηγεί ο Pike," και το σημείο ελέγχου τελικά μετακινήθηκε πιο ψηλά στον τοίχο ώστε να αποφευχθούν ψευδείς συναγερμοί στο μέλλον».

  ¶ψογη λειτουργία

  Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου, το σύστημα εποπτείας της MOBOTIX λειτουργεί άψογα. Η εγκατάσταση όχι μόνο είναι διακριτική, αλλά προσφέρει κάλυψη 100% σε όλες τις περιοχές που είναι προσβάσιμες στο κοινό.

  «Η ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού είναι υψίστης σημασίας για εμάς», αναφέρει ο Surrey. «Η επένδυσή μας στα συστήματα εποπτείας MOBOTIX  διασφαλίζει ότι είμαστε σε θέση να προστατεύουμε όλους όσοι βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μας, εντός ή εκτός από τις πίστες».

  Αρχή Σελίδας