Αρχική | Αρθρογραφία | Editorial
  Ώρα για εξωστρέφεια … και περισσότερο επαγγελματισμό!
  Τεύχος: 68, ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

  Επιλέξαμε για το editorial αυτού του τεύχους να συμβαδίσουμε θεματικά με το κεντρικό μήνυμα του φετινού 5ου Συνεδρίου Security Project, που διοργανώνουμε στις 26 και 27 Μαΐου στο Divani Caravel  Hotel στην Αθήνα, γιατί πραγματικά πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες για την αναβάθμιση της δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλειας θα πρέπει να βασιστούν σε μεγάλο βαθμό στην έννοια της εξωστρέφειας, στην εμπέδωση διαφορετικής κουλτούρας και την ενίσχυση του επαγγελματισμού.

  Είναι αλήθεια, ότι οι απαιτήσεις ασφάλειας στη σημερινή εποχή έχουν αλλάξει. Οι κίνδυνοι αυξάνονται ποσοτικά και διαφοροποιούνται ποιοτικά. Οι εξελίξεις στο ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές περιβάλλον τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς. Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να υπάρχει μια συνολική αλλαγή νοοτροπίας στη διαχείριση των θεμάτων ασφάλειας και στην Ελλάδα. Αυτό αφορά και τη δημόσια δύναμη ασφάλειας - με πυλώνα την Ελληνική Αστυνομία - αλλά και τον ιδιωτικό τομέα υπηρεσιών ασφάλειας. Ο εκσυγχρονισμός σε δομές, η προσήλωση στην εκπαίδευση του προσωπικού, η αναθεώρηση των επιχειρησιακών μεθόδων και η ανάπτυξη προληπτικών δράσεων, θα πρέπει να αποτελέσουν βασικές προτεραιότητες και να μετουσιωθούν σε πράξεις μέσα από την υλοποίηση συγκεκριμένων αποφάσεων αλλά και την ενίσχυση της επικοινωνίας 

  Ήρθε η ώρα, η δημόσια δύναμη ασφάλειας να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί. Να εναρμονιστεί στις ανάγκες της εποχής, να γίνει περισσότερο ευέλικτη, να αναπτύξει συνεργασίες και να επενδύσει στην εκπαίδευση του προσωπικού της, την έρευνα και τις νέες τεχνολογίες. Και όλα αυτά, να συνοδευτούν με την ενίσχυση της εξωστρέφειας έτσι ώστε η Αστυνομία να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, στους επιχειρηματίες και ευρύτερα στις κοινωνικές δομές.

  Ήρθε η ώρα, για τον ιδιωτικό τομέα ασφάλειας να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες που προσφέρει, καλύπτοντας με περισσότερη αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία τις απαιτήσεις της αγοράς. Είναι ανάγκη να αναβαθμιστεί το κύρος του τομέα, να ενισχυθεί ο επαγγελματισμός των ανθρώπων που εργάζονται στο χώρο και να αλλάξει η αντίληψη ως προς το κλάδο, "μετατρέποντας" τον "σεκιουριτά" . σε έναν επαγγελματία ιδιωτικό υπάλληλο ασφάλειας, που θα έχει το σεβασμό και την εκτίμηση όλων.

  Ήρθε η ώρα οι Security Managers όλων των εταιριών και οργανισμών, που καθοδηγούν τις αποφάσεις των επιχειρηματικών πελατών, να βρούνε τρόπο να πείσουν τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται να επενδύσουν σε υπηρεσίες και λύσεις ασφάλειας, με ποιοτικά κριτήρια και όχι μόνο το χαμηλότερο κόστος. Να επικοινωνήσουν τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζουν, μιας και είναι διαφορετική η διαφύλαξη των πληροφοριών από την μυστικοπάθεια.

  Ήρθε η ώρα, οι επαγγελματίες υλοποίησης τεχνολογικών έργων να προσφέρουν στους τελικούς πελάτες τις λύσεις που πραγματικά χρειάζονται με βάση τις ειδικές απαιτήσεις κάθε έργου, να οδηγούν τους πελάτες να επιλέγουν ποιοτικές λύσεις και όχι μόνο φθηνές, να προσαρμοστούν στις τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής και να εκπαιδεύονται συνεχώς.

   Όλες τις παραπάνω απαιτήσεις θα προσεγγίσουν οι ομιλητές και οι συμμετέχοντες στα πάνελ συζητήσεων του 5ου Συνεδρίου Security Project που αναμένεται και φέτος με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, δικαιώνοντας το τίτλο της κορυφαίας ετήσιας συνάντησης των ειδικών της ασφάλειας.

   

  Βλάσης Αμανατίδης    

  Αρχή Σελίδας

  Σχετική Αρθρογραφία Editorial
  Δημοφιλέστερα Άρθρα Editorial