Αρχική | Αρθρογραφία | ALARM
  Ανιχνευτές κίνησης τεχνολογίας PIR. Προτάσεις για όλες τις απαιτήσεις
  Τεύχος: 68, ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

  Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου που αναλύει την τεχνολογική εξέλιξη των ανιχνευτών PIR, συλλέξαμε ορισμένα μοντέλα αυτής της διαδεδομένης κατηγορίας προϊόντων που διατίθενται στην Ελληνική αγορά, παρουσιάζοντας τα βασικά τους χαρακτηριστικά. 

   

   

   

   

  Οι ανιχνευτές κίνησης που βασίζονται σε παθητική υπέρυθρη τεχνολογία (PIR) αλλά πολλές φορές ενσωματώνουν στην ίδια μονάδα και άλλες τεχνολογίες ανίχνευσης, όπως για παράδειγμα μικροκύματικη, αποτελούν τη σταθερή αξία για τον εντοπισμό παράνομων εισβολών σε φυλασσόμενους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους εδώ και πολλά χρόνια. Αποτελούν την “πρώτη γραμμή άμυνας” σε κάθε ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας, για αυτό και η αξιοπιστία λειτουργίας τους είναι βασική παράμετρο για το επίπεδο ασφάλειας σε μια εγκατάσταση.

  Οι κατασκευαστικοί οίκοι που παραδοσιακά παράγουν και διαθέτουν στην αγορά ανιχνευτές κίνησης, προσπαθούν να εξελίξουν τεχνολογικά τις μονάδες αυτές, ενισχύοντας το επίπεδο απόδοσης της ασφάλειας που παρέχουν από την μια πλευρά, ενώ από την άλλη πλευρά προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες ενεργοποίησης εσφαλμένων συναγερμών. Είναι αλήθεια ότι οι σύγχρονες τεχνολογίες έχουν βοηθήσει σημαντικά στο να βελτιωθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι δυο αυτές σημαντικές παράμετροι λειτουργίας. Τα βασικά σημεία διάκρισης μεταξύ των μοντέλων των ανιχνευτών που κυκλοφορούν στην αγορά – αναφορικά με τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά – είναι φυσικά η εμβέλεια και η γωνία κάλυψης, το ύψος και ο τρόπος που μπορεί να τοποθετηθούν, το αν υποστηρίζουν ασύρματη λειτουργία  καθώς και το επίπεδο ρύθμισης της ευαισθησίας και ταχύτητας ανίχνευσης. Δείτε και διαβάστε ΕΔΩ μια συνοπτική περιγραφή για ορισμένα μοντέλα ανιχνευτών κίνησης που υπάρχουν στην Ελληνική αγορά. 

  Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα άρθρα του περιοδικού SECURITY MANAGER
  πρέπει να συνδεθείτε ώς Συνδρομητής στον τομέα Ελεύθερης Πρόσβασης.
  Σχετική Αρθρογραφία ALARM
  Δημοφιλέστερα Άρθρα ALARM