Αρχική | Αρθρογραφία | Case study
  Αποτελεσματική Επιτήρηση Εργοστασίων
  Τεύχος: 68, ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2017

  Ηγέτες στην Ευρώπη

  Συνολικά, πάνω από ένα δισεκατομμύριο cd και dvd παράγονται κάθε χρόνο στο χωριό Dassow της Γερμανίας καθιστώντας την ODS (Optical Disc Service GmbH) έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές οπτικών μέσων αποθήκευσης στην Ευρώπη. Η ODS αποτελεί επίσης ηγέτη στη δημιουργία θέσεων εργασίας σε μια οικονομικά υπανάπτυκτη περιοχή: με 1.300 εργαζόμενους,  η ODS είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης στην περιοχή της βορειοδυτικής Mecklenburg. Με ένα δεύτερο εργοστάσιο στη Γαλλία και με κέντρα διανομής στη Μεγάλη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Δανία, τη Σουηδία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα, η εταιρεία εκπροσωπείται στις σημαντικότερες αγορές της Ευρώπης.

  MOBOTIX sales@mobotix.com www.mobotix.com

  Επιμέλεια Κειμένου ΑΑ ΑLARM Τ: 2103800100  www.aa-alarm.gr

  CD & DVD για περιοδικά

  Τα τρία εργοστάσια στην Dassow μπορούν να συσκευάζουν έως τρία εκατομμύρια μέσα οπτικής αποθήκευσης (CDs & DVDs) την ημέρα και να τα παραδίδουν με το δικό τους στόλο, που αποτελείται από 33 οχήματα. Εκτός από την αντιγραφή δίσκων, το εργοστάσιο προσφέρει επίσης διαχείριση περιεχομένου, λύσεις συσκευασίας και επανεγγράψιμα CD & DVD.Περίπου τα μισά έσοδα της εταιρείας (47%) προέρχονται από παραγγελίες εφημερίδων και περιοδικών, που όλο και πιο συχνά χρησιμοποιούν τα CD και τα DVD ως ένθετα στα έντυπα τους. Η ODS είναι ο ηγέτης της αγοράς σε αυτόν τον τομέα στην Ευρώπη και εξυπηρετεί 81 μέσα εκτύπωσης μόνο στη Μεγάλη Βρετανία.

  Πολυάριθμο Δίκτυο Καμερών

  H ODS κατέχει ένα ακόμη ρεκόρ: συνολικά 264 κάμερες MOBOTIX, περισσότερες από οπουδήποτε αλλού στη Γερμανία, χρησιμοποιούνται στα τρία εργοστάσια στην Dassow για να εξασφαλίζουν πως τα δικαιώματα χορήγησης αδειών για τη μουσική, τις ταινίες και άλλου περιεχομένου, προστατεύονται με αξιοπιστία.

  «Δίνουμε μεγάλη σημασία στην αξιοπιστία και στη διαφάνεια», δήλωσε ο Ανδρέας Lingk, επικεφαλής του IT Management στην ODS. «Αυτό σημαίνει πως οι πελάτες μας δεν μπορούν μόνο να ανακτήσουν πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της παραγωγής ανά πάσα στιγμή μέσω του διαδικτύου, και να πληροφορούνται σε ποιο στάδιο της παράδοσης των αγαθών βρίσκεταιοποιοδήποτε φορτηγό, αλλά μπορούν επιπλέον να είναι απολύτως βέβαιοι ότι η παραγωγή βρίσκεται σε καλά χέρια και δεν θα χαθεί ούτε ένα cd».

  Δεν είναι μια εύκολη δουλειά, όταν σκεφτεί κανείς ότι τα εργοστάσια τρέχουν 4 βάρδιες επί επτά ημέρες την εβδομάδα. Γι 'αυτό η ODS ακολουθεί αυστηρά ένα βασικό κανόνα: σε όποιο μέρος παράγονται, τυπώνονται, συσκευάζονται ή αποθηκεύονται οι δίσκοι, υπάρχουν κάμερες που παρακολουθούν όλες τις διαδικασίες εργασιών. «Και αυτό σημαίνει κυριολεκτικά παντού, εκτός από τα μπάνια, τους χώρους για το μεσημεριανό γεύμα και την περιοχή της διοίκησης» επιβεβαιώνει Ανδρέας Lingk

  Το βασικό επιχείρημα

  Είναι εύκολο να καταλάβουμε αυτό το υψηλό επίπεδο ασφαλείας, αν σκεφτεί κανείς ότι κάποιες ταινίες αντιγράφονται σε dvd, πριν καν βγουν στις κινηματογραφικές αίθουσες. «Οι αρχές αδειοδότησης είναι πολύ απαιτητικές, όσον αφορά σε θέματα ασφάλειας, και δικαίως. Έστω και ένα dvd αν κυκλοφορήσει πριν από την έναρξη της ταινίας στο σινεμά, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για τους πελάτες μας» εξήγησε ο διαχειριστής IT. «Εκτός αυτού, οι εξαιρετικά υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας που είμαστε σε θέση να παρέχουμε με τις κάμερες MOBOTIX είναι ακόμα ένα σημαντικό επιχείρημα στις διαπραγματεύσεις με νέους πελάτες».

  Συναρπαστική προοπτική

  Γιατί να χρησιμοποιήσετε κάμερες MOBOTIX; «Εμείς χρησιμοποιούσαμε αναλογική τεχνολογία, η οποία αποθηκεύει ασπρόμαυρες εικόνες μέτριας ανάλυσης σε ένα σκληρό δίσκο 80 GB, τεχνολοία γνωστή για τις συχνές δυσλειτουργίες της. Εκείνη την εποχή, τα πρότυπα ασφαλείας δεν ήταν σε τόσο υψηλά όσο θα θέλαμε», σχολίασε ο Nico Kretzschmar, ο οποίος εργάζεται επίσης στη διαχείριση της πληροφορικής στην ODS.

  Όταν χτίστηκε το Plant 2, αναζητήσαμε στην αγορά για εναλλακτικές λύσεις και δοκιμάσαμε μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα, πρόσθεσε ο Ανδρέας Lingk. «Από την αρχή, ήμουν απόλυτα ενθουσιασμένος από τις δυνατότητες που προσφέρουν οι κάμερες MOBOTIX: Οι εικόνες ήταν εξαιρετικής ποιότητας σε σύγκριση με όλες τις άλλες λύσεις. Το σύστημα είναι εύκολο στη διαχείριση, ενώ η συμβατότητα του δικτύου και η παραμετροποίηση ήταν σαφώς ανώτερα. Η επιλογή της διαχείρισης όλων των καμερών από έναν κεντρικό υπολογιστή του δικτύου μου, καθώς και το γεγονός πως το σύστημα λειτουργεί με το πρότυπο λειτουργικό σύστημα Linux, με έπεισαν για να το επιλέξω. Αυτό μείωσε σημαντικά το κόστος που αφορούσε στα τέλη αδειοδότησης. Τέλος, η σχέση ποιότητας και κόστους των προϊόντων Mobotix, δεν συγκρίνεται με καμία άλλη εταιρεία.

  Στην αρχή, ODS αγόρασε περίπου 80 κάμερες Μ1 σε διάφορα μοντέλα και στη συνέχεια άρχισε να επεκτείνει το δίκτυο των καμερών. Φυσικά, η εταιρεία επωφελήθηκε από το γεγονός ότι η MOBOTIX συνέχισε να αναβαθμίζει την τεχνολογία των προϊόντων της. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, η εταιρείαLoft-Net, εξειδικευμένη στο σχεδιασμό δικτύου καμερών, συμμετείχε στο έργο. Ωςαποτέλεσμα, η Loft-Net εγκατέστησε διπλάσιο αριθμό καμερών σε ένα ενιαίο δίκτυο και μείωσε το φορτίο του δικτύου κατά 68%. «Αυτό επετεύχθη απλά χρησιμοποιώντας την έξυπνη, proactive παραμετροποίηση των καμερών MOBOTIX» σχολίασε ο Lingk.

  Ελάχιστη επιβάρυνση δικτύου

  Το σύστημα MOBOTIX λειτουργεί σε ένα ανεξάρτητο δίκτυο που είναι διαχωρισμένο από τα υπόλοιπα εταιρικά δίκτυα υπολογιστών. «Η καταγραφή και μεταφορά εικόνας των καμερών MOBOTIX δεν επιβαρύνουν το δίκτυο, και εμείς δεν θέλαμε η απόδοση του συστήματος να παρακωλύεται από άλλες εφαρμογές» εξήγησε ο Nico Kretzschmar. Οι 264 κάμερες του δικτύου, εκ των οποίων 35 εγκαταστάθηκαν σε εξωτερικούς χώρους, συλλέγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων, ακόμη και αν η καταγραφή ενεργοποιείται μόνο εάν υπάρξει κάποιο συμβάν.

  Κατά τη διάρκεια των 4 βαρδιών την ημέρα, πολλές εγγραφές ενεργοποιούνται από συμβάντα οπότε δεν εκπλήσσει το γεγονός ότι το σύστημα της ODS είναι εξοπλισμένο με αποθηκευτικό χώρο 21 terabytes, στα οποία αποθηκεύονται όλες οι καταγραφές των καμερών MOBOTIX, καθημερινά. Κάθε πρωί, ο υπεύθυνοςελέγχει τα 264 e-mails που οι ίδιες οι κάμερες έχουν στείλει, με το ιστορικό κατάστασης. Με αυτόν τον τρόπο, ανακαλύπτουμε τυχόν δυσλειτουργίες πολύ άμεσα.»

  «Αποστολή εξετελέσθη!»

  Ο Ανδρέας Lingk είναι πολύ ικανοποιημένος με την τεχνολογία MOBOTIX: «Χάρη στη MOBOTIX, τα πρότυπα ασφαλείας μας καλύπτουν με το παραπάνω τις ανάγκες των πελατών μας και οι κάμερες επιτυγχάνουν όλα όσα περιμένουμε να κάνουν!»

  Αρχή Σελίδας