Αρχική | Αρθρογραφία | Θέματα
  Ασφάλεια Logistics: Μια νέα πρόκληση για τις επιχειρήσεις ασφαλείας
  Τεύχος: 1, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006

  Τα τελευταία χρόνια, στη χώρα μας, δραστηριοποιούνται εταιρείες που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο χώρο των logistics. Εταιρείες, που γενικώς θεωρούνται επιτυχημένες και συνεχώς αυξάνουν την κερδοφορία τους.

  Οι επιχειρήσεις αυτές, για να έχουν βέλτιστη απόδοση και να παραμένουν ανταγωνιστικές, αξιοποιούν σε μεγάλο βαθμό τις νέες τεχνολογίες και παρουσιάζουν αρκετό ενδιαφέρον για τις επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται σε συστήματα πληροφορικής και συστήματα ασφαλείας.

  Τι είναι όμως τα logistics; Ο όρος logistics είναι μια ευρύτερη και πολυσύνθετη έννοια. Ξεκινά από τις κατευθύνσεις που επιβάλλει ο στρατηγικός σχεδιασμός των επιχειρήσεων και την υλοποίησή τους, εφαρμόζοντας διαδικασίες για τη βέλτιστη και αποτελεσματική αξιοποίηση του δυναμικού της επιχείρησης. Δηλαδή, είναι μια συντονιστική διαδικασία, που περιλαμβάνει τη βέλτιστη αξιοποίηση των ανθρώπινων και υλικών πόρων, την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των προϊόντων, επεμβαίνοντας σε όλα τα στάδια παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων, από την πρώτη ύλη, την παραγωγή, την αποθήκευση, τη διανομή και την τελική χρήση από τους καταναλωτές. Για να επιτευχθεί ομαλή ροή των προϊόντων, η αλυσίδα των επιμέρους διαδικασιών πρέπει να είναι συνεκτική και με κανένα τρόπο δεν πρέπει να αλληλοεμποδίζεται η ομαλή επιτέλεση των διαδικασιών, σε κανένα στάδιο.

  ... περισσότερα στο περιοδικό Security Manager

  Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα άρθρα του περιοδικού SECURITY MANAGER
  πρέπει να συνδεθείτε ώς Συνδρομητής στον τομέα Ελεύθερης Πρόσβασης.
  Σχετική Αρθρογραφία Θέματα
  Δημοφιλέστερα Άρθρα Θέματα