Αρχική | Αρθρογραφία | CCTV
  Μετά τη δύση ..Προστασία εξωτερικών χώρων όταν πέφτει το σκοτάδι
  Τεύχος: 43, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

  Η προστασία των εξωτερικών χώρων δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Γίνεται μάλιστα ακόμα πιο δύσκολη όταν έρχεται το σκοτάδι. Ποια είναι όμως τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δυσάρεστη πραγματικότητα;

  Η στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο είναι ένα απόγευμα του Δεκεμβρίου. To σκοτάδι κυριαρχεί έξω από το παράθυρο του γραφείου. Είναι μάλλον περιττό να ανατρέξουμε σε έρευνες και σχετικές μελέτες προκειμένου να αντιληφθούμε το αυτονόητο. Δηλαδή το γεγονός ότι οι νύχτες του χειμώνα προσφέρουν ευνοϊκές συνθήκες για την πραγματοποίηση παραβατικών ενεργειών. Η μεγαλύτερη διάρκεια της νύχτας και η μειωμένη κυκλοφορία του κόσμου συμβάλλουν στη διόγκωση φαινομένων εγκληματικών ενεργειών. Ειδικά όταν πρόκειται για ιδιοκτησίες, κτίρια ή οικόπεδα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ή βρίσκονται σε πιο απομακρυσμένες περιοχές και ως εκ τούτου αποτελούν ακόμα μεγαλύτερο στόχο.
  Η λύση που έρχεται στο νου για την αντιμετώπιση παρόμοιων απειλών είναι  η  αποτελεσματική περιμετρική προστασία. Πώς υλοποιείται αυτή η λύση και ποια είναι τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν; Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε περιμετρική προστασία φανταζόμαστε μια περίφραξη με προβολείς και συστήματα επιτήρησης. Ειδικά η πρόταση των CCTV φαντάζει συχνά ως η πιο αποτελεσματική, καθότι είναι και η πιο προηγμένη τεχνολογικά. Συχνά υπάρχουν και άλλες λύσεις που μπορεί να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικές, με μικρότερο κόστος.
  Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να κάνουμε μια επισήμανση όσον αφορά στα στοιχεία που χαρακτηρίζουν μια αποτελεσματική περιμετρική προστασία: Ένα είναι το στοιχείο της αποτροπής και άλλο το στοιχείο της επιτήρησης. Δηλαδή, σκοπός ενός συστήματος μιας περιμετρικής προστασίας είναι να επιτηρεί το χώρο και να αποτρέπει εκείνους που θέλουν να διεισδύσουν παράνομα μέσα σε αυτόν.

  Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα άρθρα του περιοδικού SECURITY MANAGER
  πρέπει να συνδεθείτε ώς Συνδρομητής στον τομέα Ελεύθερης Πρόσβασης.
  Σχετική Αρθρογραφία CCTV
  Δημοφιλέστερα Άρθρα CCTV