Αρχική | Αρθρογραφία | Case study
  Η Optex προστατεύει ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα με ανιχνευτές REDSCAN
  Τεύχος: 47, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013

  Η Εγκατάσταση
  Στην Ουαλία βρίσκεται το "USK Solar farm" - ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα - που περιλαμβάνει 22.500 panels (ηλιακοί συλλέκτες) και εκτείνεται σε 32 στρέμματα γης κοντά στη μικρή πόλη Usk στην περιοχή του Monmouthshire. Το συγκεκριμένο πάρκο μπορεί να παράγει ηλεκτρική ενέργεια, καλύπτοντας τις απαιτήσεις σχεδόν 2.500 σπιτιών, 24ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, τροφοδοτώντας το εθνικό δίκτυο και εξοικονομώντας τουλάχιστον 60.792 τόνους εκπομπών CO2 σε βάθος 25 χρόνων, σε σχέση με τα ορυκτά καύσιμα.

  Οι Απαιτήσεις
  Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του φωτοβολταϊκού πάρκου θέλησε να ενισχύσει το επίπεδο ασφάλειας, δημιουργώντας μια περιοχή ανίχνευσης πιθανών παράνομων εισβολών γύρω από τους ηλιακούς συλλέκτες. Έτσι απευθύνθηκε στην εταιρεία υλοποίησης έργων ασφαλείας, AVA Security, η οποία πρότεινε την εγκατάσταση 29 ανιχνευτών REDSCANS της εταιρείας OPTEX ως μοναδική λύση ανιχνευτή που θα μπορούσε να προσφέρει μια αυστηρά κλειστά καθορισμένη περιοχή ανίχνευσης και την ευελιξία να εξαλείφει εσφαλμένους συναγερμούς, που μπορεί να προέλθουν από ζώα και άλλες αιτίες από το περιβάλλον.

  Η λύση
  Οι ανιχνευτές της σειράς REDSCAN υποστηρίζουν μια πρωτοποριακή τεχνολογία ανίχνευσης παράνομων εισβολών με βάση τη σάρωση με laser, επιτυγχάνοντας εντοπισμό της θέσης, του μεγέθους και της ταχύτητας κινούμενων στόχων. Οι ανιχνευτές REDSCAN μπορούν προγραμματιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιούν συναγερμό μόνο αν κάποιος εισέλθει σε συγκεκριμένη προκαθορισμένη περιοχή, με αποτέλεσμα να ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό η αξιοπιστία της ανίχνευσης και να εξαλείφονται ανεπιθύμητοι συναγερμοί.
  Όταν οι ανιχνευτές REDSCAN τοποθετηθούν οριζόντια, δημιουργείται μια περιοχή ανίχνευσης με ακτίνα 30 μέτρων και γωνία 180 μοιρών.
  Αξίζει να αναφερθεί ότι χάρη στις 4 εξόδους για απομακρυσμένες εφαρμογές video και στους 4 προγραμματιζόμενους τομείς ανίχνευσης, συνδεδεμένους με αυτές τις εξόδους, οι ανιχνευτές REDSCAN θεωρούνται ιδανικοί για τον έλεγχο κινήσεων Pan/Tilt/Zoom καμερών.

  Τα προϊόντα της Optex στην Ελλάδα διαθέτει η G.I. Security

  www.gisecurity.gr

  Αρχή Σελίδας

  Σχετική Αρθρογραφία Case study
  Δημοφιλέστερα Άρθρα Case study