Αρχική | Αρθρογραφία | ACCESS
  Smart Phones για έλεγχο πρόσβασης
  Τεύχος: 63, ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

  Υπάρχει άρα γόνιμο έδαφος ώστε οι κάρτες που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο πρόσβασης να αντικατασταθούν από τα smartphones; Από ότι φαίνεται η απάντηση όχι μόνο είναι θετική αλλά ήδη έχει ξεκινήσει και η σχετική προεργασία.

   

   

   

   

   

   

  Για όσους εργάζονται σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν έδρα μεγάλα κτίρια ή διαθέτουν διαβαθμισμένους χώρους και εγκαταστάσεις που απαιτείται έλεγχος πρόσβασης, οι κάρτες αναγνώρισης και ταυτοποίησης και γενικότερα τα συστήματα access control αποτελούν στοιχείο καθημερινής χρήσης. Οι κάρτες λοιπόν προστίθενται στην πλειάδα των αντικειμένων, που ο σύγχρονος άνθρωπος θα πρέπει να έχει μαζί του συνεχώς και να μεριμνά για την ασφαλή κατοχή τους όπως: πορτοφόλι, μία ή και περισσότερες συσκευές κινητής τηλεφωνίας, κλειδιά αυτοκινήτου, οικίας και εργασίας, είναι ορισμένα από τα υπόλοιπα αντικείμενα χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα μας και θα πρέπει να προσέχουμε. Πολλαπλός αριθμός αντικειμένων, συνεπάγεται αυτόματα ότι πολλαπλασιάζονται και οι έννοιες των κατόχων τους σε σχέση με την διασφάλιση αυτών των αντικειμένων. Σε μια λοιπόν φορτισμένη καθημερινότητα με πολλές υποχρεώσεις και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, ο σύγχρονος εργαζόμενος οφείλει συνεχώς να έχει στο νου του και όλα αυτά τα μικροαντικείμενα τα οποία όμως είναι απαραίτητα τόσο για την προσωπική του όσο και για την επαγγελματική του ζωή. Πόσο πιο απλά δεν θα ήταν όμως τα πράγματα αν καταφέρναμε να ενοποιήσουμε τις λειτουργίες αυτών των αντικειμένων προκειμένου να ελαφρύνουμε κατά ένα ποσοστό το άγχος που συνεπάγεται η συνεχή μέριμνα για την ασφαλή κατοχή τους;

  Στο πλαίσιο αυτής της πρόκλησης λοιπόν προκύπτει ότι τα σύγχρονα smart phones έχουν την δυνατότητα να αντικαθιστούν τις κάρτες που χρησιμοποιούνται στα συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

  Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα άρθρα του περιοδικού SECURITY MANAGER
  πρέπει να συνδεθείτε ώς Συνδρομητής στον τομέα Ελεύθερης Πρόσβασης.
  Σχετική Αρθρογραφία ACCESS
  Δημοφιλέστερα Άρθρα ACCESS