Αρχική | Αρθρογραφία | Ρεπορτάζ
  Hikvision ThanksGiving Event. Συνάντηση υψηλής τεχνολογίας με την Ελληνική φύση και τον πολιτισμό
  Τεύχος: 66, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

  Σε μια όμορφη ολοήμερη εκδήλωση-εκδρομή που διοργάνωσε για συνεργάτες της, η Hikvision στην Αράχοβα και στους Δελφούς, πέτυχε να συνδυάσει την ανάδειξη σύγχρονων τεχνολογιών για την ασφάλεια, με την περιήγηση σε έναν εξαιρετικό χειμερινό προορισμό και την ξενάγηση σε έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. 

   

   

   

  Από πολύ νωρίς το πρωί της Παρασκευής στις 2 Δεκεμβρίου, όπου και βρεθήκαμε στο σημείο συνάντησης στην Αθήνα για την αναχώρηση της εκδρομής που διοργάνωσε η Hikvision στα πλαίσια του ThanksGiving Event για συνεργάτες, διαισθανθήκαμε ένα ιδιαίτερα θετικό κλίμα από όλους τους συμμετέχοντες. Εκεί, συναντήσαμε φυσικά τον κ. Νίκο Σαλούρο  που είναι ο Business Development Manager της Hikvision στην Ελλάδα, τον Leo Duan που είναι o Regional Sales Manager καθώς και άλλα στελέχη της Hikvision που ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Επίσης, στην εκδρομή συμμετείχαν στελέχη των αντιπροσώπων της Hikvision εδώ στην Ελλάδα - δηλαδή των εταιριών Automatic Alarm Systems, Akatos.net, ΗΛΚΑ και Vector Security - αλλά φυσικά και πολλοί συνεργάτες και πελάτες της Hikvision που δραστηριοποιούνται στην υλοποίηση έργων ασφάλειας.

  Σύμφωνα, με το πρόγραμμα της εκδρομής, πρώτος προορισμός μας ήταν το Tagli Resort στη πανέμορφη περιοχή Λιβάδι Αράχοβας. Εκεί, μετά από ένα γευστικό brunch ακολούθησε το συνεδριακό μέρος της εκδήλωσης, όπου είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από τα στελέχη της Hikvision, μια σειρά παρουσιάσεων με έντονο ενδιαφέρον και περιεχόμενο που αφορούσε τη θέση και τη στρατηγική της εταιρίας παγκοσμίως και φυσικά τις σύγχρονες τεχνολογίες και τις νέες λύσεις που αναπτύσσει σήμερα.

  Στο καλωσόρισμα της εκδήλωσης ο κ. Νίκος Σαλούρος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους και μας ενημέρωσε για την δυναμική παρουσία της Hikvision στην Ελληνική αγορά. Ο Business Development Manager της Hikvision για την Ελλάδα, επισήμανε τον πολύ κομβικό ρόλο τόσο των 4 αντιπροσώπων της εταιρίας στη χώρα μας όσο και των πολλών συνεργατών της που εμπιστεύονται τις λύσεις της Hikvision.

  Στη συνέχεια ο Leo Duan  αναφέρθηκε στην ηγετική πλέον θέση που καταλαμβάνει η Hikvision τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια αγορά των συστημάτων ασφάλειας. Η κορυφαία θέση που έχει πλέον κατακτήσει σταθερά η Hikvision στην παγκόσμια αγορά, είναι σύμφωνα με το στέλεχος της εταιρίας, αποτέλεσμα της μακρόχρονης επένδυσης στην τεχνολογική έρευνα, της ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων αλλά φυσικά και της σημαντικής συμβολής των συνεργατών της εταιρίας σε όλες του χώρες του κόσμου. Η Hikvision προσδίδει μεγάλη σημασία στις συνεργασίες που αναπτύσσει, υποστηρίζοντας συνεχώς τους συνεργάτες της με κάθε δυνατό τρόπο μας είπε ο ομιλητής.

  Στις επόμενες παρουσιάσεις τα στελέχη της Hikivsion, προχώρησαν ένα βήμα παραπάνω, εμβαθύνοντας σε ορισμένα highlights που έχει να επιδείξει η εταιρία κυρίως στο τομέα της βίντεο επιτήρησης και όχι μόνο πλέον. Φυσικά, έγινε αναφορά στη νέα σειρά καμερών PanoVu που καλύπτει ανάγκες πανοραμικής απεικόνισης, ανοιχτών και μεγάλων περιοχών. Επίσης, ο εισηγητής πρόβαλε τα πλεονεκτήματα λειτουργίας των νέων θερμικών καμερών, ενώ δεν θα μπορούσε να μην κάνει εκτενή αναφορά στις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρουν τα προϊόντα που βασίζονται στη τεχνολογία HDTVI 3ης γενιάς που έχει αναπτύξει η εταιρία με την ονομασία TURBO HD 3.0, με κάμερες ακόμη μεγαλύτερης ανάλυσης ως 5MP, αυξημένη απόδοση συμπίεσης τεχνολογίας Η.264+  και μεγαλύτερες αποστάσεις μετάδοσης video HD.  Η νεότερη εξέλιξη στις λύσεις βίντεο επιτήρησης που μας παρουσίασαν οι εκπρόσωποι της Hikvision ακούει στο όνομα Super Hybrid 5 και αφορά λύσεις "5 in 1" καλύπτοντας απόλυτα τις απαιτήσεις συμβατότητας με όλα τα γνωστά πρότυπα μετάδοσης υψηλής ανάλυσης βίντεο που υπάρχουν στην αγορά.

  Το δεύτερο μεγάλο μέρος των παρουσιάσεων αφορούσε την ενσωμάτωση της Pyronix στην οικογένεια της Hikvision. Όπως είναι γνωστό, η Pyronix με έδρα την Μεγάλη Βρετανία, εδώ και χρόνια αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους συστημάτων συναγερμών και η πρόσφατη ενσωμάτωση της στην Hikvision αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην παγκόσμια βιομηχανία συστημάτων ασφάλειας. Η Hikvision που παραδοσιακά κινούνταν στο τομέα των συστημάτων επιτήρησης, έχει πλέον διευρύνει σε τεράστιο βαθμό τις προτάσεις της προς την αγορά, έχοντας την ευκαιρία να διαθέτει ποιοτικές λύσεις και στο τομέα των συναγερμών. Βασικά σημεία στην παρουσίαση του υπευθύνου για τις λύσεις της Pyronix ήταν η καινοτομία του Pyronix cloud και της εφαρμογής HomeControl+ App που προσφέρει στους χρήστες μια εξαιρετική εμπειρία διαχείρισης του συστήματος από οπουδήποτε και αν βρίσκονται. Επίσης, ενημερωθήκαμε για τις λειτουργίες και την αρχιτεκτονική των ασύρματων λύσεων συναγερμού αμφίδρομης επικοινωνίας με την ονομασία Enforcer καθώς και για την σειρά υβριδικών λύσεων συναγερμού PCX, αλλά και για τις προτάσεις της εταιρίας στο τομέα των ανιχνευτών και των σειρήνων.

  Μετά το τέλος των παρουσιάσεων όλοι οι συμμετέχοντες μεταφερθήκαμε στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών για μια εξαιρετική ξενάγηση όπου είχαμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα εκπληκτικά εκθέματα του μουσείου. Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα σε εστιατόριο στην Αράχοβα και επιστρέψαμε στην Αθήνα.

  Οι εντυπώσεις που εισπράξαμε από όλους όσους συμμετείχαν στην πραγματικά πρωτοποριακή αυτή ημερήσια εκδήλωση, ήταν εξαιρετικές τόσο όσον αφορά το περιεχόμενο των παρουσιάσεων όσο και για την οργάνωση και τις επιλογές της εκδρομής. 

  Αρχή Σελίδας

  Σχετική Αρθρογραφία Ρεπορτάζ
  Δημοφιλέστερα Άρθρα Ρεπορτάζ