Αρχική | Αρθρογραφία | IP
  Ολοκληρωμένη πρόταση IP Surveillance
  Τεύχος: 58, ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

   

  Παύλος Φιλόπουλος
  DataCom Dpt
  paulfil@lexis.gr - www.lexis.gr

  LEXIS ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ


  Η IP τεχνολογία στον τομέα της ασφάλειας - επιτήρησης κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των χαμηλού κόστους αναλογικών καμερών και αποτελεί το παρόν και το μέλλον στον κλάδο για πολλούς λόγους - πλεονεκτήματα.

  Ένα από αυτά είναι η ευκολία εγκατάστασης αφού δεν απαιτείται τίποτα περισσότερο από ένα Ethernet καλώδιο για τροφοδοσία και μετάδοση δεδομένων. Επίσης, οι πολύ υψηλές αναλύσεις που διαθέτουν οι IP κάμερες μεταφράζονται στην μείωση του απαιτούμενου αριθμού καμερών σε μια εγκατάσταση σε σχέση με την αντίστοιχη υποδομή στο αναλογικό σύστημα. Στη δικτυακή πλατφόρμα, η εύκολη και ευέλικτη απομακρυσμένη παρακολούθηση μέσω Διαδικτύου είναι δεδομένη καθώς χρειαζόμαστε μόνο έναν browser και όταν απαιτηθεί πρόσβαση από smartphone ή tablet δεν καταναλώνεται μεγάλο bandwidth καθότι υπάρχει σχετική ρύθμιση χαμηλών χαρακτηριστικών προβολής (fps, ανάλυση).

  Άλλα πλεονεκτήματα που ισχυροποιούν την IP τεχνολογία είναι η δυνατότητα διασύνδεσης με Digital Input συσκευές όπως ανιχνευτές καπνού, κουμπί έκτακτης ανάγκης αλλά και αντίστοιχες Output όπως ένας συναγερμός, καθιστώντας την προστασία ακόμα πιο ισχυρή. Η δυνατότητα καταγραφής σε Memory Card στην ειδική υποδοχή που διαθέτουν οι κάμερες είναι σημαντικό πλεονέκτημα, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που υπάρξει στιγμιαίο πρόβλημα στο δίκτυο.

  Η VivoΤek κατέχοντας 15ετή εμπειρία από την αποκλειστική της ενασχόληση στο IP Surveillance αλλά και μια θέση στις 10 καλύτερες εταιρείες της αγοράς στον κόσμο, εξελίσσεται διαρκώς προσφέροντας λύσεις που καλύπτουν το σύνολο των αναγκών των πελατών της. Οι λύσεις αυτές αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση μιας και εκτός από τις κάμερες, η εταιρεία προσφέρει υψηλής ποιότητας NVR’S, Video Servers για μετατροπή των υφιστάμενων αναλογικών καμερών σε ψηφιακές αλλά και νέας τεχνολογίας και άριστης ποιότητας οικονομικές λύσεις σε Unmanaged/Managed POE Switches για σύνδεση έως και 24 καμερών.

  Το software διαχείρισης των καμερών ST7501, διατίθεται δωρεάν με την αγορά οποιουδήποτε μοντέλου και έχει δυνατότητα επιτήρησης έως και 32 καμερών. Χωρίς κόστος διατίθεται επίσης και το πρόγραμμα απομακρυσμένης παρακολούθησης iViewer για Android και iOS συσκευές, που επιτρέπει εκτός από την παρακολούθηση μεμονωμένων καμερών και επιτήρηση ολόκληρου του ST7501 ακόμα και του NVR. Διαδεδομένη είναι επίσης και η τεχνολογία των Video Analytics στην οποία η VivoΤek προσφέρει εφαρμογές Line Crossing, Object Counting, Field Detection οι οποίες και διατίθενται δωρεάν στα Fisheye μοντέλα. Διατίθενται μοντέλα τύπου cube για απλές εγκαταστάσεις, box, bullet, fixed dome, πανοραμικών-fisheye έως και Speed Dome (PTZ) για μέχρι και 36x οπτικό zoom. Oι αναλύσεις της γκάμας των προϊόντων της VivoTek ξεκινούν από το 1-Megapixel και φτάνουν έως και τα 5-Megapixel, καλύπτοντας έτσι ανάγκες ακόμα και για άψογη νυχτερινή καταγραφή σε απόλυτο σκοτάδι μέσω των αισθητήρων IR αλλά και σε συνδυασμό με άλλα σχετικά νέα πρότυπα (Smart IR, 3DNR).

  Η LEXIS Πληροφορική Α.Ε., επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας των προϊόντων VivoTek στην Ελλάδα από το 2004, διαθέτει εξειδίκευση και μακροχρόνια εμπειρία στην μελέτη, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση λύσεων παρακολούθησης, ενώ είναι σε θέση να παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες, διαρκή υποστήριξη και εκπαίδευση στο πανελλαδικό δίκτυο συνεργατών της.

  Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα άρθρα του περιοδικού SECURITY MANAGER
  πρέπει να συνδεθείτε ώς Συνδρομητής στον τομέα Ελεύθερης Πρόσβασης.