Αρχική | Αρθρογραφία | ACCESS
  Η πρόκληση της ενοποίησης access control με βίντεο επιτήρηση
  Τεύχος: 64, ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

  Η διαφαινόμενη τάση και η απαίτηση της αγοράς για την ενοποίηση των λειτουργιών των συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και αυτών της βίντεο επιτήρησης περιλαμβάνει αρκετές παραμέτρους που αξίζει να αναφέρουμε. 

  Του Αριστοτέλη Λυμπερόπουλου

   

   

  Η εξέλιξη προτύπων που αφορούν τη διασύνδεση συστημάτων ασφαλείας μέσω IP, από οργανισμούς όπως o ONVIF και ο PSIA, έφερε νέες δυνατότητες για τη συνεργασία και διαλειτουργικότητα μεταξύ των συστημάτων ελέγχου πρόσβασης και βίντεο-επιτήρησης. Παρά όμως την εμφάνιση προτύπων τυποποίησης, η εμπειρία δείχνει ότι κάθε έργο που έχει ως σκοπό την υλοποίηση της συνεργασίας μεταξύ αυτών των δύο συστημάτων θα πρέπει κάθε φορά να εξετάζεται για τις ιδιαιτερότητες και τις συνθήκες της εκάστοτε εφαρμογής. Το πιο σημαντικό όμως είναι να προσδιορισθεί ακριβώς ο τελικός σκοπός του έργου, να αντιληφθεί ο εγκαταστάτης τι ακριβώς θέλει ο τελικός χρήστης και να βασιστεί στις εμπειρίες και την τεχνογνωσία από προηγούμενες εγκαταστάσεις ώστε να αποφευχθούν κάποια κοινά λάθη.

  Επιπρόσθετα, οφείλει ο εγκαταστάτης, πάντα σε συνεργασία με το χρήστη, να καθορίσει την αρχιτεκτονική των δύο αυτών συστημάτων και την ιεραρχία βάσει της οποίας θα λειτουργούν. Δηλαδή, αν ο τελικός χρήστης επιθυμεί τα διάφορα συμβάντα που καταγράφονται από το VMS να προωθούνται κα να διαχειρίζονται από το σύστημα access control ή το σύστημα συναγερμού ή να παραμένουν στο VMS.

  Για να επανέλθουμε στο τίτλο του άρθρου, η μεγαλύτερη πρόκληση για τους εγκαταστάτες είναι να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στις ανάγκες και επιθυμίες του χρήστη, αλλά παράλληλα να τους βοηθήσουν να αντιληφθούν τα όρια που θέτουν οι σημερινές τεχνολογικές  λύσεις.

  Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στα άρθρα του περιοδικού SECURITY MANAGER
  πρέπει να συνδεθείτε ώς Συνδρομητής στον τομέα Ελεύθερης Πρόσβασης.
  Σχετική Αρθρογραφία ACCESS
  Δημοφιλέστερα Άρθρα ACCESS